Rólunk

“Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére, először a zsidóknak, majd pedig a görögöknek.” (Róma 1:16)

Feri

"...Igyekszem, hogy soha ne érveljek úgy: „Ti hitetlenek, ti valláskritikusok ezt vagy azt mondjátok”. Mindig harmadik személy! Miért? Mert szeretném őt magát leválasztani erről a csoportról, és inkább a bíró, a külső szemlélő szerepébe bevonni, aki majd pártatlanul ítélhet a vitában."

Sziasztok! Református lelkész vagyok, szoktam lelkészi szolgálatokat végezni, de fő elhívásom, hogy zsidó emberek felé szolgáljak, megosszam velük a Messiás örömüzenetét és közösséget vállaljak örömeikkel és fájdalmaikkal.

Korábban Debrecenben és Budapesten is voltam beosztott lelkész, sok évet töltöttem ifjúsági munkában és hitoktatásban.

Tizenkét éven át voltam az International Mission to Jewish People (akkor még Christian Witness to Israel) misszionáriusa, és a mai napig önkéntes munkatársukként szolgálok (Mission Associate). 

Jelenleg vállalkozóként a Zsidók Jézusért csapatának online tevékenységét segítem, a gyakorlatban pedig velük szolgálok az utcán, tartok bibliaórákat, zenélek, és bemutatom a szolgálatunkat gyülekezetekben is.

Nagyon szeretem az erdőket, hegyeket, túrázást. Vállalkozóként is próbálkozom egy ilyen témájú webáruházzal, többek között azért is, hogy tapasztalatot gyűjtsek.

Ebben a kihívásban ez a két szenvedély (zsidóság felé való szolgálat és teljesítménytúrázás) összekapcsolódhat.

Sziasztok! Néhány évvel ezelőtt tanítónéniként gyerekeket tanítottam írni, olvasni, jeget vizsgáltunk, énekeltünk és szorzótáblát tanultunk – és most itt vagyok, engedelmeskedve Isten lassan húsz éves hívásának a zsidóság felé való misszió szolgálatába.

Az International Mission to Jewish People (Nemzetközi Zsidómisszió, korábban Christian Witness to Israel) csapatában öt éve dolgozom misszionáriusként, s hogy ne kelljen egyedül küzdenem a feladat kihívásaival, a magyarországi Zsidók Jézusért csapatával kölcsönösen segítjük és inspiráljuk egymást.

A szolgálatom során nagyon sokszor találkozom holokauszt túlélőkkel, akik számomra elképesztő életutat jártak be. Mesélnek múltjukról, jelenükről, nehézségeikről és örömeikről, és gyakran Istenről is szívesen beszélgetnek velem. Miközben választ keresünk súlyos kérdéseikre, mindig tudnom kell: nincs sok időnk. A nyolcvanas-kilencvenes éveikben járó túlélők egyre kevesebben vannak közöttünk.

Ezen a túrán hálát adunk Istennek a csodálatos teremtett világért, temetőket látogatunk és igyekszünk tenni azért, hogy valóban a kegyelet helyei lehessenek. Így segítünk a túlélőknek az emlékek őrzésében és közös imádságra hívunk benneteket értük, mert az idő rövid.

Bogi

„Tényleg totál bolondok vagytok, de szeretnivaló bolondok legalább 🙂 Nagyon szép Tőletek, hogy ilyenre szánjátok Magatokat. De tényleg kol hákávod Nektek érte, nagyon szép projekt!” (Idézet egy zsidó barátom leveléből, miután írtam neki erről a kihívásról.)